STREET ART med Billedskolen

Fredag den 2. september 2016 afholdt Høje-Taastrup Billedskole Street Art projektet KUNSTIG NATUR, hvor børn og voksne flettede nyt liv ind i et lokalt trådhegn. Fletteteknikken var ganske simpel, så alle aldersklasser kunne deltage. Alt efter formåen kunne den enkelte deltagers udtryk forfines og tilføjes flere detaljer.

Materialet var strimler af genbrugt plastik og motiverne scenarier fra naturen som dyr, blomster, træer og insekter. Plastik er som bekendt en stor synder i vores natur og værkerne på hegnet skabte derfor grobund for en samtale om vores forbrugssamfund, miljø og forurening.

KUNSTIG NATUR var en temporær udsmykning der blev fjernet igen efter et par uger. Denne flygtighed er et af genren Street Arts kraftfulde greb, der medvirker til et mere levende visuelt miljø i vores fælles byrum.

Kunsten skal med jævne mellemrum ud af værkstedet og ind i borgernes bevidsthed. Mødet med Street Art giver et afbræk i hverdagsrutinerne, - et afbræk der kan skærpe vores blik, skabe rum for nye opfattelser af det givne og måske minde os om at vi alle har mulighed for at påvirke de rum vi bevæger os i.

På flettedagen stod billedkunstnerne Malene Hartmann, Gitte Bach og Malene Tardrup, der alle underviser på Billedskolen, klar med både inspiration og teknik.

KUNSTIG NATUR - en temporær udsmykning i byens rum.